Så förbereder du den perfekta studentdagen

Ska du eller någon i din familj ta studenten? Se till att förbereda dagen noga, för att den ska bli ett minne för livet.

Studenten betraktas av många som en av de största dagarna i livet. Många vuxna ser tillbaka på minnena från studentdagen med värme, och många unga ser fram emot dagen med något drömskt i blicken. För att dagen ska bli så lyckad som möjligt gäller det att inte lämna något åt slumpen. Stora förberedelser måste göras, men var ska man börja? I den här artikeln går vi igenom vad du bör tänka på inför den stora dagen.

Outfit: Vita klänningar ett säkert kort

En av de största frågorna inför studentdagen är vad man ska ha på sig för kläder – oavsett om man själv är huvudperson eller om man bara är gäst. Ett såväl klassiskt som säkert val för dig som tar studenten är en vit klänning. Det finns många olika modeller, för olika smaker och preferenser. Online kan du enkelt undersöka utbudet av vita klänningar och klicka hem den som faller i smaken.

En vit klänning har också fördelen att den är lätt att matcha till skorna, och studentmössan, såklart. Det kan kännas tråkigt att lägga pengar på ett plagg man bara ska använda en gång, men faktum är att en vit klänning kan användas vid många andra tillfällen även efter studentdagen – såväl till vardags som på fest.

Fixa ett plakat – och var noga med bildvalet

Se till att fixa ett plakat i tid! Många gånger kan väntetiderna vara långa, och att vara ute i sista stund kan orsaka onödig stress. Plakatets primära funktion är att studenten ska hitta sina anhöriga efter utspringet, men man kan gärna vara lite kreativ i utformningen.

Något av det svåraste kan vara att välja rätt bild till plakatet. Det får gärna vara en bild från barndomen som framkallar nostalgi. Många använder sig av en lite pinsam bild på huvudpersonen som barn, men kom ihåg att hålla dig på rätt sida gränsen – bilden ska få studenten att le, inte att skämmas.

Skapa och skicka ut inbjudningskort

När man sprungit ut ur skolan och åkt flak är det dags att bege sig till sin studentmottagning, och här finns mycket att förbereda. Det första steget består i att bestämma vilka som ska komma på mottagningen – familj, släkt, vänner och andra.

Därefter är det dags att skapa inbjudningskort. Dessa bör innehålla datum, tid och plats för mottagningen. En bild på dagens huvudperson gör kortet mer trevligt. Korten bör skickas ut i tid, gärna redan i början av april, så att gästerna hinner planera.

Mat och dekorationer

Vad gäller att förbereda själva mottagningen finns mycket att tänka på. Först och främst bör man planera hur det är tänkt att gästerna ska få plats, var de ska sitta eller stå. Och vad ska de äta? Det är vanligt att man satsar på buffé, med efterföljande tårta. Oavsett om man ska beställa maten eller laga allt själv är det viktigt att börja i tid – ofta går det åt mer mat än man tror. Att servera på porslin kan vara trevligt, med papperstallrikar är ofta det smidigaste.

Man vill även se till att lokalen man vistas i ser festlig ut. Pynta gärna med ballonger, serpentiner och annat som gör festen till en klassisk studentmottagning. Även björkris är en populär dekoration.

Att planera en studentdag kan vara stressigt. Genom att visualisera slutresultatet kan det bli enklare att hålla humöret uppe, vilket ökar sannolikheten att dagen kommer bli en minnesvärd sådan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.