Trevliga påskaktiviteter för dig och barnen

Äntligen, säger jag bara! Äntligen är det dags för vårsolen att faktiskt kännas varm. Äntligen är det dags att säga till ungarna att vi sticker och köper glass. Och äntligen får man vara lite ledig, även om det kanske för vissa blivit för mycket av det goda på sistone.

Hur som helst så har jag en massa härliga idéer på hur man kan ta vara på den där sköna vårsolen. Här är några utflykter som jag har lust att dra med barnen på framöver!

Klappa djur på bondgården

Djur är ett billigt nöje, de hittar alltid på något skoj! Och för stadsungar kan det vara ett riktigt äventyr att klappa en get eller mata en kanin. Det finns till exempel 4H-gårdar runtom i landet, men även andra ställen där man för en liten slant kan fika och hälsa på djuren. Finns det dessutom en liten gårdsbutik där man kan köpa lite lokalproducerade saker, ja, då är jag lycklig!

Åk ut på fisketur

Att fiska är ett nöje som är totalt underskattat, tycker jag. Packa bilen full av flugfiskespön och håvar (eller kanske metspön om ni inte är så avancerade) och bege er dit fisken simmar! Fiske är inte bara en mysig aktivitet, utan lär även barnen mycket om tålamod och om naturen. Glöm inte att packa med grejer så att ni kan grilla fisken ni fångar, det smakar tusen gånger bättre än att steka den på spisen!

Fågelskåda

En annan lovaktivitet som är gratis och kan kännas som en riktig skattjakt är fågelskådning. Ta reda på om det till exempel finns dammar i närheten där det finns mycket fåglar. Kanske finns där även en informationstavla över vilka fåglar man kan se och i så fall rekommenderar jag att ta kort på den och ha som referens. Lär barnen skillnaden på en gräsand och en anka! Glöm inte att ta med lite frön eller havre att mata dem med. (Bröd ska de inte äta!)

Baka ett mästerverk

Att baka med barnen kan visserligen vara en riktig pärs, men bara man släpper kontrollbehovet och inser att det kommer att spillas och slickas på fingrar så blir det riktigt kul för alla inblandade (förutom den som får städa.) I vilket fall som helst så är påsklovet ett perfekt tillfälle att baka något utöver det vanliga. Vad sägs om en unicorn-tårta eller kanske kanelbullar American Style med någon kul glasyr?

Måla en tavla

Om du skaffar en målarduk, lite penslar och svart och vit akrylfärg och sedan sätter barnen i arbete ska du se att du kan för en väldigt liten peng få konst som är värdig att hänga på väggen. Så länge du inte låter barnen blanda in helt galna färger så kommer resultatet antagligen att påminna väldigt mycket om modern abstrakt konst. Jag tror faktiskt att sådana här verk kan lura vissa konstkännare, för de blir riktigt snygga. Glöm inte att lägga ut något underlag som skydd på bordet eller golvet när ni gör denna aktivitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.