ANNONS:

Att hitta bra arbetsskor

Behöver du arbetsskor på ditt jobb? Det behöver jag numera så det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. 🙂 Tidigare när jag pluggade kemi och mikrobiologi samt jobbade extra på labb – gjorde detta parallellt under flera år – så använde jag främst sandaler som arbetsskor. Nu använder jag helst sköna sneakers på labbet. Dels tycker jag att de skyddar bättre och dels är de skönare än sandaler. Eftersom arbetsskor inte erbjuds av Region Skåne har jag faktiskt snålat in och inte köpt några….än. Jag tog helt sonika mina skönaste sneakers; de i off-white från Woden. Men samtidigt kanske jag borde satsa på riktigt bra arbetsskor. Skor är faktiskt livsviktigt. 😉 Ibland vill man åt snyggheten och ibland är funktionen det viktiga.

Antistatiska arbetsskor hade inte varit helt fel, faktiskt. En del analysinstrument på laboratorium kan vara extremt känsliga för stötar så just antistatiska skor är väldigt viktigt. Annars kan man riskera att instrument ballar ut och delvis släcks ner. Och det vill man inte råka ut för när man har akuta prov som väntar på att bli analyserade.

Arbetsskornas sula tycker jag också är viktigt. Jag vill inte riskera att halka och skada mig, men jag vill inte heller att de ska vara helt utan friktion så att det blir för kraftiga tvärstopp. Dessutom vill jag inte att mina arbetsskor ska ge upphov till störande, gnisslande ljud på labbet.

Vad är då engelbert strauss? Jo, det är ett företag som erbjuder funktionella och snygga arbetsskor och -kläder. Det finns också arbetskläder för barn. Förutom detta erbjuds även skydd som till exempel hörselskydd, handskar och andningsskydd.

Jag kan tänka mig någon av de arbetsskor jag valt ut på bilden här ovan. Det är nog mest troligt att jag väljer ett par i sneakers-modell, men jag kan också tänka mig tofflor. När det kommer till färg är svart eller vitt inte fel, men jag är också helt för arbetsskor i färg. Varför inte leopardmönster eller multifärgade? Det behövs definitivt mer färg på arbetsplatserna, eller hur!?

Använder du arbetsskor på jobbet? Hur tänkte du när du valde rätt skor? Tipsa gärna om du vet några bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.