Igår bakade jag de första lussekatterna! Degen blev lättbakad och det färdiga resultatet blev saftigt och gott. 🙂
Knepet är att ha 200 g smör till 5 dl mjölk, 1 g saffran, 2 dl socker (blir lagom sött enligt mig), 0,5 tsk salt och max 15 dl vetemjöl totalt. Två påsar saffran får vara med i kastrullen när smöret smälts.
Bakade ut både enkla och dubbla lussekatter.
Ljuvlig julkaka att baka redan nu, så varför vänta? 🙂
Men åh vad sugen jag blev på att börja julbaka. Jag vill dock göra det när barnen är hemma så de kan vara med de också. Jag brukar alltid ta mindre mjöl än vad receptet säger för att de ska bli så där saftiga och goda.
Author
Ja, mysigt att baka med barnen. 🙂
Härligt ju! Jag har också börjat planera julen 😊🤶🏻
Author
Kul! 🙂