ANNONS:

Hamburgertallrik med tryffelmajonnäs och karamelliserad rödlök samt egna pommes

Igår gjorde jag en enkel men väldigt god hamburgertallrik. Själva hamburgarna hade jag gjort av nötfärs och fryst in vid ett tidigare tillfälle. Egentligen skulle jag velat ha köttfärs av högrev, men det verkar inte vara så många på den här orten som köper det, så det finns inte alltid. Hamburgerbröden var färdigköpta, men jag valde ett godare och matigare alternativ. Orkar du så är det ju absolut trevligast att baka hamburgerbröden själv, men man kan ju inte hinna allt.

Jag gjorde själva hamburgarna efter detta recept. Varvade tryffelmajonnäs (färdigköpt), tomater, kött och karamelliserad rödlök. Så genialt enkelt och gott.

Jag testade att göra egna pommes efter denna youtuber. Det var äldsta sonen som tipsade om receptet, och de blev fantastiskt goda och knapriga. Jag kokade dem i ca 8 minuter innan de fick ugnsbakas i olivolja i 45 minuter. Testa! Nästa gång ska jag krydda med vitlök och parmesan för ännu mer vuxensmak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.