ANNONS:

Trevligt långpannebröd med löksoppa

Det har blivit mycket bakande senaste månaden, och jag gillar det. Skulle vilja ha ännu mer tid över till bakning och matlagning. I helgen gjorde jag långpannebröd med squash och pumpakärnor enligt detta recept från tidningen Hembakat:

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
3 msk ljus sirap (ökade med 50% eftersom jag uteslöt 1 dl russin)
0,5 dl rapsolja
5 dl riven squash
2 dl pumpakärnor
14-15 dl vetemjöl (fick öka detta något eftersom squashen var saftig)

Degen jästes i 30 minuter och sedan kavlades den ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper innan det var dags för ytterligare 30 minuters jäsning. Därefter penslade jag med uppvispat ägg och strödde över pumpakärnor. In i ugnen i 200°C i 25-30 minuter.

Brödet blev luftigt och gott.

 

Jag serverade långpannebrödet med löksoppa som jag gjorde på gul lök, rödlök, vitlök, vatten, kycklingfond, timjan, salt, peppar och färska lagerblad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.