Släktträff och äppeltzatziki

Innehåller annonslänkar för H&M.

Efter en heldags, nåja nästan, härlig släktträff var det dags för middagsbjudning hemma. Fördrinken bestod av Kiviks sommarbubbel av fläder och rabarber som jag spetsade med min hemmagjorda rabarbervodka. Jag toppade med ett fruset hallon.

Till förrätt blev det melonsallad med getost, honung och valnötter.

 

Testade att göra äppeltzaziki för första gången, och det visade sig vara en utmärkt smakkombination till varmrökt lax. Jag tog två brukar matlagningsyoghurt (4 dl totalt) och blandade med 3 gröna äpplen som skalats och rivits, 2 vitlöksklyftor som pressats, salt och svartpeppar. Lite olivolja och honung hade jag också i.

Detta ska jag göra om, men då kommer jag att pressa ur lite vätska från äpplena då jag gillar tjockare konsistenser. Kanske kan det vara kul att smakleka med lite pepparrot också?

 

Till efterrätt blev det en mix av tiramisu, hallon- och nektarinpaj, vaniljglass och blåbär som plockades på släktträffen.

 

Fick inte till några bra bilder på klänningen som reas HÄR hos H&M för 199 kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.