ANNONS:

Tips när du ska köpa klänning

Detta inlägg är i samarbete med Johnells.

Klänning är både ett snyggt och praktiskt plagg. Det är inte för inte som den lilla svarta finns till – ett säkert kort att ta till när du inte vet vad du ska ha på dig. Det finns klänningar för vardagen och för festen. Till vardags älskar jag enkla klänningar i t-shirtmodellen och till fest kan jag tänka mig både enklare och mer avancerade. Enkla kläningar är lättare att variera och få till olika stil beroende på vilka accessoarer du väljer att ha till. Skor och väska signalerar om du är ute på shoppingtur eller på 50-årsfest. Smycken, makeup och andra accessoarer sätter extra piff och förstärker den effekt du är ute efter.

Just nu rear Johnells många, fina klänningar. Alla är av bra kvalitet, vilket är viktigt om du ska köpa en klänning som ska hålla sig fin i många år. Passformen är också något som brukar vara bättre då.

5 tips när du ska köpa klänning

  1. FÄRG Välj gärna en klänning i en färg som lyfter dig. Men samtidigt är den lilla svarta helt OK. Om du använder makeup och bär den på kvällen fungerar det oftast bra. Kanske kan du ha en passande sjal närmast ansiktet eller se till så den lilla svarta har halsringning så din egen hud kommer närmast ansiktet.
  2. MÖNSTER Vill du ha en enfärgad eller mönstrad? En enfärgad är enklare att variera, men samtidigt ger mönster liv och rörelse. Välj ett mindre mönster om du är mindre och ett större mönster och du är större – det brukar ge snyggast proportioner. Men testa dig fram vad som passar dig och vad du tycker om.
  3. LÄNGD Se till så att längden är bra. Det är av yttersta vikt att klänningen slutar på rätt ställe. Testa och se vilken längd som brukar passa dig bäst. Om du är kortare får du se upp med så den inte blir för lång. I sådana fall kan du lägga upp den för att få den att passa din längd.
  4. MATERIAL Se till att välja en klänning i ett material som lämpar sig för tillfället. Passar siden, denim, bomull, ull eller något annat material bäst? Hur varm eller kall vill du att klänningen ska vara? Vilket fall vill du ha på klänningen? Materialvalet påverkar också hur blank eller matt din klänning blir.
  5. KOMFORT För att klänningen ska bli använd är det mycket viktigt att den känns bra att ha på sig. Då är det mycket större chans att du faktiskt använder den så ofta du kan. Så blunda och känn efter.

Lycka till med klänningsköpet eller varför inte dunjackor för kvinnor! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.