Smarrig paj med hallon och nektariner

Idag gjorde jag en paj med hallon och nektariner som jag tänker servera imorgon till en dessert. Självklart var jag tvungen att testa den och kan därför garantera att den blir god. 😉

 

Receptet hittade jag i tidningen Hembakat.

Pajdeg
4 dl vetemjöl
2 sk florsocker
150 g smör
1 ägg
ev. lite vatten (behövde jag inte)

Låt vila i kylen ca 30 minuter innan det kavlas ut till ca 28 cm diameter.

Fyllning
200 g mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
1 ägg

 

Här är pajdegen kavlad och klar att fyllas. Jag har vikt upp kanterna en aning.

 

Jag mixar mandelmassa, ägg och smör till en smet.

 

Denna ljuvliga smet läggs i pajen.

 

Nektarinerna klyftas.

 

Hallonen blandas med socker och potatismjöl. Mina hallon är styckfrysta.

 

Så här ser det ut precis innan pajen går in i ugnen i 40-50 minuter i 175°C.

 

Direkt när den är färdig ser den ut så här.

 

När den svalnat något strör jag över rostad, flagad mandel och pudrar över florsocker.

 

Mjuk fyllning av mandelmassa och en trevlig smakkombination av hallon och nektarin.

 

Gott att servera med glass så här års.

 

Denna paj måste jag göra fler gånger! 🙂

1 Comment

  1. Anna
    26 July 2019 / 18:53

    Åh, vad gott det ser ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.