ANNONS:

Hallon hallon hallon

Två varma dagar i rad och det ska tydligen fortsätta i minst en vecka. Men jag börjar vänja mig lite grand, och ikväll känns det lite mer behagligt än igår. Igår var vi på Hallongården (igen) för att plocka hallon. Sist blev det endast jordgubbar eftersom det var i början av hallonsäsongen. Jag trodde det skulle vara lätt och smidigt att plocka men det var jättemycket folk och överhett i hallontunnlarna. Höll på att svimma av. 😉

Efter plockningen blev det hallonfika med hallondryck och kaffe.

 

Vi har ätit hallon så det kommer ur öronen, men jag frös också in en hel del. Jag gillar att styckfrysa dem så de blir lätta att smula i granolan och kesellan. Eller så kan man göra vad man vill med dem; hallonsylt, hallonsaft, paj eller vad man nu är sugen på.

Jag fryser ett dygn på plåtar och sedan lägger jag över dem i plastpåsar eller plastburkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.