Österlen utflyktstips: Olof Viktors

Innan jag gör en sammanfattande guide tänkte jag börja med att tipsa om olika utflyktsmål på Österlen. Först ut är Olof Viktors som är ett bageri och ett kafé. Grunden är det vedugnsbakade brödet som är fantastiskt gott. Det finns också en butik där dessa bröd och andra lokala råvaror av hög kvalitet går att köpa. Och missa inte den goda citronpajen med maräng eller några av de andra goda bakverken.

Själv valde jag att äta en macka med kallrökt lax. Det var otroligt gott och väldigt mättande då det inte snålats på laxen. Helt klart värt att åka (en omväg) dit och fika på väg till de östra delarna av Österlen. En utflyktsklassiker som är perfekt för dig som är något av en matsnobb och föraktar trista kedjor som Espresso – du vill ha äkta råvaror. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.