Ängamat

Igår kväll gjorde jag ängamat och soppan blev riktigt bra. Det var inget planerat utan ett infall jag fick när temperaturen blev lite lägre. Jag använde gul lök, blomkål och sugarsnaps som jag fick i den maffiga grönsakslådan i söndags. Morötterna är köpta på Ica och persiljan har jag massvis av i trädgården.

Så här gjorde jag soppan!

Jag kokte grönsakerna nästan mjuka i 1 l grönsaksbuljong och sedan redde jag med 3 msk vetemjöl + 3 dl mjölk. När soppan tjocknat redde jag ytterligare med 1 dl grädde + 2 äggulor från lantäggen jag också fick i söndags. Värmde soppan försiktigt utan att koka den och sedan kryddade jag med salt, vitpeppar, kycklingfond och persilja. Mums!

Det bästa med den här typen av soppa är att man kan ha i de grönsaker man har hemma. Vill man ha kött till går det bra, men den passar ju bra som den är till vegetarianer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.