ANNONS:

Så är det att läsa kursen Videoreporter

I vår läser jag distanskursen Videoreporter. Redan när jag ansökte insåg jag att konkurrensen om platserna skulle bli hård, därför blev jag himla glad när jag kom in.

Jag är klar och godkänd på 40% av uppgifterna och senast imorgon tänker jag lämna in analysen av ett reportage. Analysen motsvarar 10% av kursen och efter att den är godkänd är därmed halva kursen avklarad. Jag tror det får bli en analys av Uppdrag granskning. Har dock inte valt avsnitt än, så det ska jag kika på senare idag. Jag ska analysera reportagets dramaturgi och titta närmare på två av dessa faktorer; foto, ljus, ljud, grafik och redigering.

Före den här kursen hade jag ingen tanke alls på hur ett reportage var uppbyggt, så det är en ny värld som öppnat sig. Hittills har vi fått göra bildsatt telegram, speakerröst och synk. Efter analysen är det kvar nyhetsinslag och reportage/personporträtt.

Nyfiken på att läsa den själv? Här finns mer info om kursen. Jag kan varmt rekommendera den. Det är hur kul och utvecklande som helst! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.