Därför ska jag bli medlem i Företagarna

Detta inlägg är i samarbete med Företagarna.


Foto: Jag är inringad på bilden som är från ett event som Företagarna höll i för 3 år sedan i Malmö. Temat var Misstagens Mästare. Det var ett väldigt bra event jag fortfarande har behållning av och jag kan minnas kluriga citat från föreläsningarna.

Jag blev typ tvingad att starta ett företag på 90-talet för att kunna sälja banners (som man sa då) på min sajt Spinn. Jag hade främst kunder som veterinärer och kattmatsföretag, och för att kunna ta emot pengar för annonsplatserna var jag tvungen att starta upp en firma. Då fanns det inte en möjlighet att fakturera utan att vara företagare. Jag minns att priset för en annonsplats med storleken 120 x 60 pixlar låg på 400 kr + moms. Så pyttigt både storleks- och prismässigt. 🙂 Det var inte lika coolt att vara företagare då som det är nu, även om jag tyckte det, och idag finns det mycket mer hjälp att få som företagare samt fler nätverk.

För några veckor sedan var jag på en lunchföreläsning hos Företagarna i Lund. Lokalen var fantastiskt pampig och även om det var svårt att hitta parkering var det värt att åka dit. Fabian Bengtsson som nyligen blivit ny ordförande hos Företagarna berättade om sin företagshistoria och vilka mål Företagarna har. Två viktiga frågor är att minska regelbördan för företagare och skatteuttaget för företag och företagare. Alla som är eller har varit företagare håller nog med om detta. Det finns massor med småföretagare i Sverige och det behövs någon organisation som tar dessa frågor på allvar. Som anställd finns det hur mycket skydd som helst men inte för företagare.

Imorgon ska jag på ännu en lunch hos Företagarna. Jag ser väldigt mycket fram emot denna lunch. Jag är faktiskt inte medlem än hos Företagarna, men ska bli. Jag uppskattar enormt att jag som enda anställd får ett helt annat medlemspris än om jag hade haft 30 anställda. Medlemsavgiften anpassas med andra ord efter företaget och du betalar från 1590 kr + moms per år. Medlemsförmåner är bra priser på kurser och olika rabatter på allt från bensin till tågresor och hotell. Dessutom ingår försäkring och juridisk hjälp. Jag sparar snabbt in medlemsuppgiften genom att nyttja dessa förmåner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.