ANNONS:

Kattfunderingar

Igår var jag på ny husvisning. Jag förstod att det kanske behövdes renoveras vad gäller kök, badrum och tak, men var inte beredd på att grunden också skulle behöva fixas. Dessutom låg det precis vid en asfalterad väg och hade för många, konstiga rum. Det slog mig hur många konstiga hus det finns med märkliga tillbyggnader. Det var samma sak sist vi kollade in hus. Det här kan alltså ta tid, så jag får ha ett annat hobbyprojekt samtidigt – nämligen katt. 🙂

Både utseende- och temperamentsmässigt så tror jag att brittiskt korthår eller långhår samt helig birma kan passa bäst. Jag är i grunden ett stort fan av perser, men gillar inte hur de utseendemässigt har utvecklas under de senaste  20 till 30 år. Därför är jag väldigt glad över att ha upptäckt brittiskt långhår som ser ut som den gamla tidens perser. Birma har jag tidigare spanat in och jag tycker det verkar vara en bra familjekatt. Så jag funderar på en britt och en perser. Britten tänker jag ska vara golden eller creme, och birman får gärna vara cremetabby-maskad. Men det viktigaste av allt är såklart personligheten.

Tidigare funderade jag på Sphynx eller Bengal, men jag tror inte de passar mig temperamentsmässigt. Britt och birma får det bli. 🙂

P.S. Tipsa mig gärna om uppfödare i Skåne!

6 Comments

 1. Jane
  11 March 2019 / 18:40

  Så kul med katt 🙂
  Jag har en Russian Blue hona , innekatt som har haft det underbaraste temperamen o personlighet av de katter jag haft. Hon är inne på sitt 21:a år nu. Som jag älskar denna katt :3>

  • 17 March 2019 / 14:22

   Russian Blue har jag inte tänkt på. Vad är det bästa med deras temperament enligt dig? 🙂

 2. Ella
  11 March 2019 / 23:31

  Roligt att du vill skaffa en katt. Vill slå slag för adoption dock. Många katter som behöver ett kärleksfult hem. Katthemmen finns lite överallt så kika gärna på det 🙂

  • 17 March 2019 / 14:21

   Bra tips! 🙂 Just denna gång är jag på jakt efter en birma och en britt.

 3. Elin
  15 March 2019 / 21:04

  Vill du hitta uppfödare på ett enkelt sätt kan jag rekommendera dig att gå med i slutna grupper för diverse kattraser på facebook👍 Har själv devon Rex och brittiskt korthår och det är guld värt att vara med i grupperna pga all info, alla bilder etc. Även de som har långhåriga britter lägger upp inlägg i gruppen ”brittiskt korthår” vad jag sett😊

  • 17 March 2019 / 14:20

   Tack för tips! Är med i två grupper från BKH respektive BLH samt en Birma-grupp. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.