Lampor – superviktiga i inredningen!

Lampor är en inredningsdetalj som har blivit allt viktigare för mig. När vi flyttade till vårt första egna boende, en lägenhet i Malmö på Ribersborg, tänkte jag på ljus och lampor snarare som en praktiskt funktion och det handlade mest om val av rätt glödlampa i lämplig styrka. 😉 Kanske en trevlig bordslampa i fönstret, en praktisk skrivbordslampa och taklampor i varje rum var standarden då. Idag har jag ett helt annat synsätt när det kommer till belysning och jag inser att “trivialiteter” som trädgårdsbelysning kan ge trädgården ett helt nytt sken och även fasadbelysning kan göra sitt.

Jag ska tipsa om några olika typer av lampor som jag gillar hos Lamp24.se. Lamp24 erbjuder en mängd olika typer av lampor i precis alla prisklasser – från någon hundralapp upp till 40 000 kr. Jag skulle vilja påstå att du hittar en lampa där oavsett hur liten eller stor din plånbok är, och de ska ha Europas största utbud av lampor. Trevligt att hitta allt fint på ett ställe för att kunna jämföra både design och priser.

På bilden ovan ser du en stor och härlig golvlampa. Golvlampor är min senaste fäbless då det både blir en ljuskälla och ett eget, tydligt inredningsobjekt som får stort fokus. Jag gillar lite maffigare golvlampor som den på bilden och drömmen är givetvis en Arco från Flos. Synd den inte finns i mässing men det kanske kommer en variant så småningom. Arco kostar tyvärr omkring 20 000 kr så det är inget impulsköp man gör direkt, men det fina är att Lamp24 också har liknande lampor i prisklassen 1500-2500 kr.

 

När det gäller taklampor är det främst två olika typer jag gillar. Dels är det denna typen där flera mindre lampor arrangeras tillsammans. Det kan vara exakt likdana lampor eller olika i olika storlekar. Jag tycker det blir så snyggt!

Nu har det precis varit jul, men jag gillar också den nyare typen av arrangemang där flera olika julstjärnor i olika storlekar hängs i ett fönster – istället för att hänga en i varje fönster. Det blir maffigare effekt så, och jag tänker likadant ovanför ett matbord.

 

Det omvända förfarandet är att satsa på en rejäl, stor lampa ovanför matbordet. Blir också jättefint och det finns så många olika modeller att välja mellan. Jag ser kristalllampor som klassiska och som därför alltid fungerar precis överallt, men jag kan också tänka mig andra material som metall eller papper för att nämna två exempel.

Vilken typ av lampor gillar du att inreda med?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.