ANNONS:

5 anledningar till att gilla sammetsstolar

Detta inlägg är i samarbete med Nordiskarum.se.

sammetsstolar

Jag hänger på Hemnet och Hittahem varje dag nu, och har dessutom fått förhandstips på hus som kommer att säljas i vår. Ett tag trodde jag att vi var flera år från ett nytt hus, men nu ser det ljusare ut igen. 🙂 Det finns hopp om att vi hittar “the hus” i vår med rätt geografiskt läge, tillräckligt antal sovrum och en trevligt känsla. Vore inte alltför trist att kunna flytta in till sommaren, måste jag säga. Och sedan måste förstås priset också stämma.

Medan jag fortsätter att spana in hus funderar jag över det här med inredningen. Det är givetvis inte lätt att veta exakt hur nuvarande möbler kan placeras, men jag tror de flesta vi har går att få till i ett nytt hus. Det är inte säkert att de kan placeras i samma typ av rum; men något skåp i vardagsrummet skulle kunna bli bra i ett stort badrum eller i en rymlig hall, för att nämna två exempel. Och de senaste två till tre årens inköp från Svenskt Tenn är väldigt anpassade efter en flytt och kan funka i både ett äldre och ett modernare hus. Men givetvis blir det något nytt som måste fyndas också eftersom vi går från en mindre till en större yta. Är öppen både för gamla saker och nya från exempelvis Nordiskarum.se.

Sammetsstol är något jag kan tänka mig att ta n i mitt nya hus och här är mina 5 anledningar till det:

 1. Sammet är ett gosigt och varmt material
  Jag tycker att sammet ger en varm känsla oavsett om det tas in i form av kudde, sammetssoffa, sänggavel eller sammetsstol. Perfekt komplement till metall, glas och blanka ytor.
 2. Det är lyxigt
  Jag tycker att sammet ger en lyxig känsla som inte heller är fel.
 3. Enkelt att placera
  En sammetsstol är smidig att placera. Den fungerar givetvis runt ett matbord, som bilden visar, men blir också ett fint inslag i hallen eller i sovrummet.
 4. Piffar upp ett gammalt bord
  Nya stolar till ett gammalt bord blir en fin kontrast.
 5. Finns flera olika färger att välja mellan
  Stolar i sammet är oftast lätta att hitta i olika färger. Jag gillar särskilt grön och vinrött, men beige är också snyggt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.