ANNONS:

3 tips för ett smartare liv

Detta inlägg är i samarbete med Sambla.

Det kanske känns som en evighet sedan det var nyårsafton med fyrverkerier, hummer och champagne, men det nya året är faktiskt bara i sin linda. Januari är perfekt för att sätta upp roliga mål för det här året. Genom att ha tydliga mål är det lättare att se vad som faktiskt behöver göras för att målen ska nås. Själv gillar jag att mixa både lågt och högt ställda mål för att få en bra balans. Det är inte kul om alla mål är jättesvåra att nå. Jag gillar också tankesättet att om jag bara sätter ett tydligt mål kommer jag att nå minst halva målet. Det är ett mantra jag har i allt jag gör.

Här är förslag på olika mål – bara att välja det som passar dig. Var inte rädd för att förändra målen så att de passar dig och din livsstil.

  1. Jag vill starta eget
    Detta är ett mål som många drömmer om. Fundera på om det verkligen är något för dig. Som egen, ny företagare måste du göra allt själv; sälja, kontakta kunder, affärsutveckla, producera och så vidare. Du måste själv dra in pengarna. Samtidigt är det en stor, stor frihet att själv kunna bestämma allt. Drömmen om att starta eget kan också härröra sig från att du inte trivs med chefen eller arbetsuppgifterna. Då kanske du kan testa att byta jobb? Om du startar eget är mitt tips att se till att det blir en snygg övergång. Se till att ha en buffert och gå hellre ner i tid än att tvärsluta. Eller ta åtminstone tjänstledigt hellre än att säga upp dig.
  2. Jag vill få bättre ekonomi
    Att få bättre ekonomi handlar inte enbart om att öka intäkterna. Det kan vara minst lika effektivt att ta kontroll över utgifterna och att lägga om eventuella lån. Spana in Sambla – bästa stället att samla lån. Och så är det såklart aldrig fel att spara. Testa att sprida ditt sparande i fonder, aktier och så vidare.
  3. Jag vill bli mer hälsosam
    Detta är ett jättevanligt mål. Jag kan bli lite ledsen när jag ser folk som bantar med olika shakes istället för att äta riktig mat. Utgå från naturliga råvaror som inte är processade så kommer det andra naturligt. Rent protein i form av fisk, kött eller ägg kombinerade med rotfrukter och grönsaker är en bra bas. Hitta en träningsform som du gillar och som du vet kan bli en långvarig kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.