ANNONS:

Bästa fransfärgen inkl. guide – den där svärtan man vill åt

refectocil fransfärg

Igår fick jag hem bland annat ett paket från Lyko med nya fraktfavoriten Budbee. RefectoCil är min favoritfransfärg sedan över tio år tillbaka, och färgen ska vara blåsvart för att få den där svärtan jag vill åt. Priset ligger på trevliga 69 kr och en tub räcker flera, flera gånger. Det enda du behöver komplettera med är väteperoxid, vilket också apoteken säljer.


Tips! Lyko ger 100 kr i rabatt för varje 500 kr du handlar för. Rabattkod: 100all.


Det är superlätt och smidigt att färga själv hemma och här kommer min procedur igen för det var några år sedan sist jag tipsade om den. Det blir fin och jämn färg, samtidigt som du slipper problem svidande ögon. Jag har själv känsliga ögon och har därför anpassat varje steg så att risken att få färgblandningen i ögonen minskar.

 1. Färga gärna på morgonen innan makeup. Det blir inte ett lika bra resultat om du först tar bort mascaran med oljeremover och därefter färgar. Dessutom irriterar det ögonen mer.
 2. Ta lite neutralt läppcerat eller annan oparfymerad bivaxsalva på en bomullstopp och applicera som skydd närmast ögat så att huden inte missfärgas under färgningen.
 3. Använd blåsvart färg från Refectocil för maximal svärta som blandas med väteperoxid i en plastskål enligt bruksanvisningen på förpackningen. Använd ej metall. Det medföljer en plastpinne som det går att blanda med.
 4. Använd en gammal, tvättad och torr mascaraborste eller köp en ny som du använder för att applicera fransfärgen på fransarna likt en mascara.
 5. Använd plastpinnen för att lägga som en tjock eyeliner på fransarna precis intill huden, och torka sedan bort överskottet på huden med en bomullstopp. Glöm inte att applicera på de undre fransarna – men gör detta sist.
 6. Vänta i ca tio minuter.
 7. Torka bort färgningen med fuktade bomullspads, därefter med tops och slutligen med en skonsam ögonremover.
 8. Klart! Avsluta eventuellt med ett par droppar Cleari eller liknande ögondroppar som sköljer bort eventuella sista rester av fransfärgningen och minimerar röda ögon.

3 Comments

 1. Linnéa
  24 May 2019 / 09:05

  Vilken väteperoxid köper du?

  • 24 May 2019 / 09:23

   Jag köper 3%-ig. Spelar ingen roll vilket märke det är – Apotekets går också bra. 🙂

 2. Nina
  31 May 2020 / 21:55

  Apoteket säljer inte väteperixid längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.