ANNONS:

Min syn på kök och kökshandtag

Detta inlägg är i samarbete med Frontapply.se.

Det är så kul att vara inne i “leta hus”-fasen. Jag är för tillfället ganska öppen med om huset ska vara gammalt och renoverat eller relativt nytt, typ tio år eller så. När det gäller gammalt och renoverat tänker jag mig större aktiviteter som dränering och andra jobbigheter. När det kommer till målning, golv och tapetsering känns det helt OK att göra det själv alternativt att anlita hjälp. Däremot vill jag helst inte hoppa på en omfattande badrums- eller köksrenovering det första jag gör.  I så fall får det bli gjort innan vi flyttar in.

Just kök är en sådan grej jag tittar noga på. Jag går inte direkt igång på de nya, sterila köken. Jag går sönder typ när jag ser ett sådant, speciellt om det sitter i ett äldre hus. Jag vill gärna att köket ska ha lite lantlig charm eller något rustikt över sig. Kan säga att jag lätt föredrar vårt äldre kök med 50-talsstommarna kvar. Jag inser dock att smaken är som baken, och det är helt OK.

Ett alltför sterilt kök kan dock räddas upp av nya kökshandtag. De blir liksom pricken över i:et i ett kök och leder köket in på den vägen du vill att det ska ta. Frontapply.se erbjuder över 1000 olika kökshandtag och knoppar så att du ska kunna hitta precis passande handtag eller knoppar för ditt kök. Detta kommer att bli räddningen för mig, särskilt om vi hittar ett nyare kök utan charm. 😉

Det som är bra med Frontapply.se är att det förutom inspirationsinlägg också går att sortera handtagen och knopparna efter CC-mått (bredden på handtaget), utförande (till exempel metall eller läder) och finish. Det gör att du snabbt kan få en överskådlig lista över de kökshandtag som passar bäst för just ditt kök. En fiffig extrafunktion är att du kan välja bakgrundsfärg. Har du ljusa köksluckor och -lådor väljer du förstås en liknande ljus bakgrund och vice versa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.