ANNONS:

Gör dig av med finnarna

Detta inlägg är i samarbete med Apotek Svea.

De flesta av oss har väl någon gång i tonåren (eller för den delen i vuxenlivet) känt ångest över att huden blivit attackerad av finnar. Att möten med andra människor känts jobbiga. Jag har genom åren kämpat med att förebygga finnar. Det behöver inte vara svårt att hålla dem borta eller åtminstone i schack.

Något som kan påverka huden mycket är kosten. Låt mig ge dig några tips på vad du kan testa att undvika – och omfamna – för att bli av med finnar!

Undvik att äta detta

En riktig bov som få känner till är magra mejeriprodukter. Jag har märkt att fettsnål mjölk och ost påverkar min hud negativt, detta skriver även hudläkaren Daniel J. Aires på för! Det är lätt hänt att man vill vara hälsosammare och äta mat med mindre fett, men känn till att fettsnåla produkter kan vara dåligt för huden.

Sorgligt nog undviker jag ibland den vackra gåvan choklad, men kanske gör jag det i onödan. Det finns nämligen delade meningar om att choklad skulle ge oss finnar, och mina sökningar på nätet verkar inte ge mig något klart svar. Vissa menar att chokladens påverkan är en missuppfattning, medan andra menar att det är sanning. För att vara på den säkra sidan försöker jag hålla mig till att äta choklad på helgerna, även om det kan kännas oemotståndligt när suget på godis väl kommer!

Testa att äta detta!

Långsamma kolhydrater är bra för kroppen och huden, men också mycket grönt. Testa äta grönsaker och frukt varje dag och se ifall det har en effekt på din hud. Förhoppningsvis hjälper det dig att bli av med finnar!

Känner du att det är för bökigt med att testa olika koster (eller att ingen av dem verkar fungera) kan du ta faktiskt medicin så blir du av med finnar. Det finns flera tillgängliga behandlingar på Apotek Svea, som har ett stort utbud med hjälpmedel på sin nätbutik.

Om du inte hittar det du söker på ett särskilt nätapotek kan du smidigt se en lista på flera svenska apotek och kolla ifall någons utbud verkar bättre än den andras. Med internets under är det enkelt att jämföra och skaffa sig en egen bra bedömning av saker och ting.

Jag hoppas att du finner mina tips på att bli av med finnar hjälpsamma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.