ANNONS:

Julklappstips 2018

Detta inlägg är i samarbete med Julklappstipsen.nu.

julklappstips 2018

Julen närmar sig med stormsteg och idag är det exakt 35 dagar kvar till julafton! Om du ska handla julklappar vill jag dela med mig av några tips som gör det enklare och snabbare att shoppa julklapparna. Här är mina julklappstips 2018!

Som barn är man ju helt galen i julklappar – och ju fler desto bättre – men som blivande 45-åring ligger fokus på något helt annat; julkakorna, glöggen, pappas omelett med sparris eller svamp, köttbullarna, sillen och risgrynsgröten. Kalle Anka är också fortfarande ganska viktigt. 😉

Julklappsspelet är något som både barn och vuxna gillar. Då blir det att man både får till en aktivitet och kanske får en liten klapp eller flera. Det kan ju bli ganska ojämnt fördelat, men det är lite av charmen. 🙂 Jag har hört rykten om att vi i år ska satsa mer på julklappsspelet och mindre på julklappar, och jag hoppas det blir så. Äldsta sonen önskar sig hellre en dyrare sak och sedan blir det ändå funktionella saker som jag köper varje jul. Tvillingarna vill gärna ha flera julklappar samtidigt som de vill ha dyrare, så det får bli någon typ av kompromiss.

Min egen julklappsshopping i år går ut på att fixa julklapp till mina föräldrar, bror + sambo och barnen. Mitt mål är att vara helt klar med julklappar, eller åtminstone till 90%, nu i november. För sen i december är det så mycket annat som händer ändå; julfest, födelsedagsfirande, tenta, marknadsplan som ska vara klar, julbak, kanske lägga in sill med mera.

Mina tips för en lugn julklappsshopping

 1. Vem ska få julklappar i år?
  Gör en lista över vilka som ska få julklappar i år. Glöm inte att ta med nyårspresent, middagsgåvor till julens festligheter och paket till julklappsspelet.
 2. Vad har du för budget?
  Det är lätt hänt att överskrida budgeten om man inte planerar hur mycket man ska shoppa för. Oavsett som du tänkt spendera 100 eller 5000 kr är det bra att göra upp en budget där du fördelar en bestämd summa till varje person.
 3. Sondera julklappar
  Gå gärna in på en julklappssida som samlar julklappar på ett smidigt sätt. Det kan du spara mycket tid på! Och dessutom kan du få tips på julklappar till mamma, pappa, bror, sambo, barn, husdjuret och så vidare. Ofta är det en väldigt stor variation på julklapparna och du upptäcker lätt något du först inte hade en tanke på. Bra inspirationskälla med andra ord!
 4. Shoppa julklappar!
  När du har klart med budget, valt ut snälla personer som ska få julklappar och har hittat julklappar är det dags att börja klicka hem. Ett av mina bästa tips är att välja paketinslagning om det är möjligt. Det sparar så mycket tid och då har du mer tid över för att slå in en liten del av julklapparna och kan lägga mer krut på paketeringen av dessa. Det blir dessutom roligare att slå in paket. Glöm inte glöggen och tända ljus samt julmusik för stämnings skull. 🙂

Vilka är dina bästa julklappstips?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.