ANNONS:

Less på husvisningar

husBild: Från Älvsbyhus hemsida.

För några veckor sedan skulle vi på husvisning i Ö. Grevie, men det blev hastigt och lustigt sålt med ett dolt bud, vilket är helt nytt för mig. Inget konstigt egentligen då huset legat ute i över 30 dagar, men man förväntar sig att man ska få gå på visning innan bud avslutas. På plats eller online fungerar vilket som, för min del. Men nu har jag lärt mig dessa spelregler.

På söndag skulle vi titta på ett hus i V. Ingelstad, men redan efter första visningen i tisdags blev huset sålt. Visningen avbokad. Så trist att inte ens få lägga ett bud. Ska man behöva lägga ett bud innan man sett huset? Varför är säljarna så desperata att sälja när det finns intresserade köpare?

Jag är väl mest intresserad av Ö. Grevie (i de äldre delarna av byn) och Mellan-Grevie/Södra Åkarp eftersom jag tycker det är mysigast miljö. Men samtidigt vore det mest praktiskt att bo i V. Ingelstad nära skola. Kan tänka mig villaområde för barnens skull eller nära åkrar.

Har samtidigt börjat fundera på att köpa tomt (kanske svårt att få tag i i Vellinge kommun) och färdigt hus. Någon som har erfarenhet av Älvsbyhus?  Är det bra, hållbara hus? Kostar det verkligen bara runt 2 miljoner? Om vi ska bygga hus vill jag inte ha med smågrejer att göra när bygget väl sätter igång, det ska bara stå färdigt när det väl är dags. Däremot tycker jag om att titta på planskisser och planera detaljer innan bygget sätter igång – nästan roligare än att kika på fasader. 🙂

Det lär inte bli något hus detta året, men efter jul packar jag ner julsakerna och sedan ska de inte upp förrän vi har flyttat. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.