ANNONS:

Därför gillar jag mattor och 4 snygga att inreda med

Detta inlägg är i samarbete med Trendcarpet.se.

  

Mattor är något jag tycker är viktigt i inredningen. Som 70-talist växte jag upp med heltäckningsmattor i både sovrum och på gästtoaletten. 😉 Riktigt så extrem behöver man ju inte vara, men jag kan inte tänka mig att vara utan mattor i mitt hem.

Jag ser flera fördelar med att använda mattor när man inreder. Dels är det bra för att dämpa eko. Idag är det många som struntar i att använda gardiner, och om det sätts upp en gardin är den ofta skir för att inte hindra dagsljuset från att komma in. Då kan det bli extra mycket eko i rummet – något som en härlig matta kan råda bot på.

En annan fördel med att ha matta är att det känns värmande på gamla, dragiga golv samt att det skyddar golvet under från att slitas. Och det går inte heller att bortse från att ett hem ser mer inbjudande ut med mattor.

Såklart är det kul att välja matta efter ens personliga smak och efter rum. Trasmattor har jag alltid vurmat för. Så snyggt i grovhallen eller i tvättstugen. Den på bilden, som har det passande namnet Happy, klickar du hem här.

 

Kohud vill jag definitivt ha som matta. Det blir nog mitt första inköp när vi flyttar till vårt nya hem. Här är en kohud som har designats med zebramönster. Jag kan tänka mig vit och brun kohud eller sådan här zebramatta. Den finns att klicka hem här.


Jag måste också tipsa om den här vita viskosmattan som är silkesliknande. Den finns i flera färger, även i större storlekar. Tänk på att välja en tillräckligt stor matta när du inreder. Jag kan erkänna att jag själv har gjort misstaget att välja en för liten matta. Men jag lovar att inte göra det igen. 😉 Mattan klickar du hem här.

 

Mattor i det här mönstret är jag också förtjust i. Färgen spelar inte så stor roll, utan jag kan tänka mig en i beige, grön som den på bilden eller i ljust turkos. Helst ska den vara i tjock ull som den här ovan. Du klickar hem den här.

Hoppas du blev inspirerad av min lilla mattguide! 🙂 Spana in fler mattor här hos Trendcarpet.se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.