ANNONS:

Footway: Varför är kvinnor mer attraktiva i klackar?

Jag prenumererar på många nyhetsbrev inom mode för att få så bra koll som möjligt på shoppingutbud och aktuella erbjudanden. Footway har ett nyhetsbrev som skickas ut några gånger per vecka. Innan produkttipsen visas kommer alltid en småtrevlig text om både det ena och det andra. Igår kväll kom ett nyhetsbrev med rubriken “Varför är kvinnor mer attraktiva i klackar?“. Först trodde jag att det skulle vara en skojig text med en nyans av humor, men Frida på Footway verkar helt seriös när hon skriver så här:

Jag brukar inte reagera så lätt på objektifiering, men hur jag än sneglar på texten kan jag inte få till en annan tolkning. Kan verkligen inte låta detta passera. För det första förstår jag inte ens ändamålet i att ta på sig ett par klackar för att bli attraktiv för andra. Känns så mossigt av en skobutik på nätet att komma med sådana ofräscha tankar. Skulle vilja replikera att kvinnor som använder hjärnan är mer attraktiva än sådana som inte gör det..

Detta nyhetsbrev kom alltså igår vid sjutiden på kvällen och fortfarande har Footway inte gått ut med en ursäkt och förklaring. Detta är inte bra för deras varumärke, då jag vet att det är fler än jag som reagerat kraftigt negativt. De måste snabbt som attan bemöta detta på ett bra sätt, så det inte skadar deras varumärke.

Vad tycker du?

10 Comments

  • Footway
   26 September 2018 / 15:28

   Hej!

   Vi förstår din reaktion och kan inte göra något annat än att be om ursäkt. Detta var ett rejält feltramp och vi har vidtagit åtgärder för att detta inte ska upprepas. Stort tack för att du reagerade på detta!

   Passar på att önska dig en fin onsdag.

   Hälsningar,
   Footway

 1. Anki
  26 September 2018 / 10:55

  Fick också brevet i gårkväll, trodde först det var ett skämt.
  Icke, utan på fullt allvar. Jag skämdes på Footways vägnar:(

  • Footway
   26 September 2018 / 15:31

   Hej!

   Vi förstår dig helt och hållet. Vi trampade snett och skäms också för vårt utskick. Vi kan inte göra något annat än att be om ursäkt och berätta att vi har vidtagit åtgärder för att detta inte ska hända igen.

   Passar på att önska dig en fin onsdag.

   Hälsningar,
   Footway

 2. Sofia Larsson
  26 September 2018 / 12:43

  Frida har ju så rätt! Jag vill känna mig kvinnlig och det gör jag bäst i klackar och med det följer även mitt självförtroende.
  /Sofia

  • 26 September 2018 / 12:56

   Självklart ska man kunna välja själv om man vill ha klackar eller ej. Har själv klack ibland. Jag tycker däremot synsättet Frida förmedlar i nyhetsbrevet känns väldigt gammaldags och att Footway står för synen att har du klack är du mer attraktiv än om du inte har det. Hon hade kunnat vinkla det på ett helt annat sätt.

 3. Anki
  26 September 2018 / 15:06

  Kvinnlighet och självförtroende sitter inte i ett par klackar, inte heller gör klackarna en människa
  mer attraktiv. Ganska självklart egentligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.