ANNONS:

Vinterlagra äpplen

I vinter tänker jag försöka mig på konsten att vinterlagra äpplen, Ingrid Marie närmare bestämt. Den sorten ska tydligen vara vinteräpplen som får mer arom när de lagras och får mogna. Igår fick jag en hel kasse med äpplen av pappa.

Utan att googla innan la jag de finaste exemplaren på tidningspapper och sedan åkte de ner i matkällaren. De andra fick bli äppelpaj. Efteråt googlade jag och upptäckte att Ingrid Marie inte ska plockas förrän i oktober. Men i början av september efter en het sommar i Skåne, kan väl låta rimligt som plocktid? Kruxet nu är att de ska lagras i endast ett par plusgrader. Så pass kallt har vi det inte ens mitt under smällkalla vintern.

Är det för tidigt att börja lagra? Någon kunnig som vet? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.