ANNONS:

Jag uppskattar lyxig design

Detta inlägg är i samarbete med Lyxdesign.se.

Jag uppskattar lite lyx i tillvaron. Det kan handla om ett budgetplagg i ett lyxigt material som till exempel kashmir, en tjusigt randig handduk från Missoni, mjukt toapapper, frukost på sängen när jag är seg, att oväntat få blommor eller köpa till sig själv, en mör och god biff eller någon lyxig inredningsdetalj.

Lyxdesign.se är en webbutik som har just inredning med lyxig känsla. I utbudet finns det champagneskålar, munblåsta vinkaraffer, kristallvaser, ljusstakar, lampor, förkläden i skinn, posters och allt inom inredning som förgyller tillvaron. Saker som är noga utvalda för att ge det lilla extra åt hemmet.

Eftersom jag letar efter en ny taklampa har jag spanat in några snygga taklampor. 🙂 Tanken är att taklampan i sådana fall måste passa i detta hem, men också i ett kommande hem. Därför är det två viktiga egenskaper jag letar efter; dels ska jag känna att lampan verkligen är i min stil snarare än bara trendig och dels att den passar ihop med mina mässingsprylar från Svenskt Tenn som givetvis kommer att få följa med till det nya hemmet.

Här är 3 fina taklampor:

KREBS Taklampa Lux 494 - Mässing

Vad sägs om denna fina taklampa i mässing? Märket är Krebs och den kostar 9950 kr. Jag gillar den luftiga känslan den ger och mässing kan jag aldrig någonsin motstå. 😉 Passar perfekt till min existerande mässing. Denna lampa blir perfekt till matbordet oavsett om det står i vardagsrumsdelen eller i köket.

 

VITA Eos Large lampskärm - Flera färger

Detta är en lampskärm från EOS. Den finns i flera olika storlekar och kan hängas upp som taklampa eller golvlampa. De mindre storlekarna kan bli hängande fönsterlampa eller bordslampa. Den ger ett mjukt intryck vilket jag gillar. Denna är i storleken L, och jag kan tänka mig att placera den i vardagsrummet eller sovrummet.

 

VITA Clava Dine - Borstad mässing

Denna borstade taklampa från Vita ger nästan intryck av ett UFO som håller på att landa. Astronomi är kul och fantasieggande, och jag kan definitivt tänka mig att hänga upp denna i ett rum som vill ha snygg design och behöver ha rena linjer. Jag tänker mig ett bord med specialdesignade stolar eller fåtöljer som liksom lampan har läckra linjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.