Bra grundrecept till cupcakes

cupcakes

Idag hade dottern en kompis hemma och de hade bestämt att de skulle göra cupcakes. Jag har hittat ett bra grundrecept när vi ska baka cupcakes, så jag använde det. Annars tycker jag att Mildas färdiga baksmet också fungerar finfint. Superpraktiskt att ha sådan smet hemma om man snabbt vill kunna svänga ihop muffins eller cupcakes.

Receptet kommer från Tasteline och det blir 12 ganska stora cupcakes:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-4 tsk vaniljsocker Jag har dubblat mängden vilket man får göra i de flesta recept – det ska ju smakas! 😉
1 dl mjölk

Först smälte jag smöret så att det kunde svalna en aning. Äggen vispades fluffigt med sockret och sedan hade jag i de andra ingredienserna växelvis. In i ugnen i 15 minuter i 200°C om du inte använder varmluft.

Du kan använda denna smet som grund och sedan smaksätta som du vill med chokladbitar, kakao, bär eller frukt. Vi valde att strö över choklad på en del muffins innan gräddning och dekorera med vispad grädde, bär och strössel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.