ANNONS:

Attefallshus – en extra bostad som inte kräver bygglov

Detta inlägg är i samarbete med Polhus.

Visste du att det finns hus som kan placeras på tomten och som inte kräver bygglov? De heter Attefallshus och har en yta på max 25 kvadratmeter. I husen kan du få vardagsrum, sovrum och toalett/dusch samt sovloft. Attefallshus är ytterst välplanerade för att maxa användningen av precis varje kvadratmeter.

Ovan är en bild på husmodellen Meia som är min personliga favorit. Det är ett attefallshus med tre rum och sovloft.

 

Så här ser det ut uppifrån. I vardagsrummet syns en soffgrupp med stege upp till sovloftet. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och i badrummet finns toalett, handfat och dusch.

 

Här syns sovloftet också. Fyra personer kan lätt sova och bo i detta hus. Jag ser massor av användningsmöjligheter, och jag ska berätta lite mer om hur jag tänker kring detta.

Tonårsbostad
Har du tonårsbarn och tycker att huset har blivit för litet? Vilken tonåring hade inte uppskattat ett eget boende på tomten? 🙂 Perfekt att hänga med kompisar där.

Extra boende vid renovering
Har du köpt ett fallfärdigt hus som kräver omfattande renovering? Ett extra, litet hus på tomten gör att du slipper stressa med renoveringen samt dubbel boende på olika adresser.

Gästboende
Bor du långt ifrån dina vänner eller familj, och vill erbjuda dem en trevlig övernattning när de kommer och hälsar på?

Sommarstuga
Har du köpt en sommarstuga som inte riktigt håller måttet? Du kanske inte har tiden eller plånboken för att renovera den, men vill kunna nyttja tomten. Placera ett Attefallshus på tomten!

Arbetsplats
Arbetar du hemifrån men har inget riktigt bra arbetsrum? Ett Attefallshus blir perfekt som kontor och fungerar också för att kunna ta emot kunder.

Om du är nyfiken på Attefallshus tycker jag att du ska kika mer hos Polhus och spana in de olika husmodellerna som finns att välja mellan. Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller för att kunna placera ett hus på tomten utan att behöva ansöka om bygglov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.