ANNONS:

Mina 5 bästa tips för en lyckad kräftskiva

Detta inlägg är i samarbete med Partykungen.

När jag var tonåring anordnade jag min första kräftskiva. Det gjordes i källaren när mina föräldrar hade heltäckningsmatta och det luktade förfärligt i ett halvår efteråt. Haha! Men man lär sig av sina misstag, brukar det ju heta. För att inte du ska behöva göra om mina missar tänker jag tipsa om mina 5 bästa tips för en lyckad kräftskiva. Kan ju tillägga att jag inte har gjort alla missar själv.

 1. Ska gästerna ta med kräftor eller ej?
  Var noga med att kommunicera till dina gäster om de ska ta med egna kräftor eller inte. Det kan bli en väldigt dum situation som uppstår om någon missat att ta med.
 2. Var utomhus
  Förlägg inte kräftskivan inomhus. Se inledningen av blogginlägget. 😉 Det är lätt hänt att det spills kräftspad och det luktar. Om det blir kallt kan uterum eller partytält med varma filter vara bra alternativ.
 3. Dekorera med kräftigt pynt
  Halva grejen är pyntet, där kräfthattar är det absolut viktigaste i mitt tycke. Partykungen har allt pynt till kräftskivan du kan tänkas behöva. Glöm inte att ställa fram ljuslyktor att tända senare på kvällen.
 4. Servera något mättande
  Se till att bjuda på matiga pajer, för i ärlighetens namn, hur mättande är det med kräftor och bröd? Ostpaj med broccoli eller kycklingpaj med chilisås är urgott till.
 5. Underhållning
  Jag tycker också det hör till att sjunga snapsvisor på en kräftskiva. Personligen gillar jag inte alls snaps, men det funkar fint att skåla med vatten eller vin. Om du inte hinner leta lämpliga visor och trycka upp sånghäften, finns det servetter med snapsvisor hos Partykungen.

Och med dessa 5 tips hoppas jag att du och dina gäster får en fin kräftskiva! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.