Min midsommartårta

Så här blev min midsommartårta. Den är spacklad med ett tunt lager grädde som smaksatts med vanilj och så är den dekorerad med jordgubbar. Hade nämligen ingen sprits tillgänglig så det blev bara ett tunt lager grädde. Eftersom jag inte gjort tårtan tidigare ville jag inte kräma på med för mycket med grädde, utan valde att servera det bredvid istället.

 

Första lagret är med vit choklad-ganache och skivade jordgubbar och andra lagret med rabarbercurd. Jag hade mixad mandel i tårtbottnen för att få mer smak och textur.

Den blev frisk och god för att vara en “vanlig tårta”. Jag brukar föredra mandelmaräng, mazarinbotten eller liknande, men ska helt klart göra om denna igen. Nästa gång ska jag testa att lägga i fler jordgubbar och att spritsa fint med vit choklad-ganache.

 

Mitt midsommarfirande igår startade med lunch hemma.

 

Sedan blev det den obligatoriska brandkårsfesten med sockervadd, chokladhjul, lotter, fiskedamm, brandbilsåkning och dans kring midsommarstången. Kul att träffa gamla klasskamrater och byafolk.

 

Efteråt fika med min tårta.

 

Och på kvällen fortsatt firande på nytt ställe med god ostpaj och senare grillning.

Känner att jag har firat midsommar rejält igår. Idag siktar jag på lugnt jobb framför datorn och träning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.