ANNONS:

Dan före midsommar

Det blev inte mycket bloggande igår. Dels åkte vi till ljuvliga Tirups örtagård för att fika där.

 

Jag och sambon valde en morotskaka och en jordgubbig raw cake som vi delade på. Mycket gott!

 

Jag köpte med mig en hel del kryddor. Det är så kul att uppdatera med nya kryddor – gör så mycket för matlagningen och inte minst inspirationen. Köpte också med mig otroligt söta och smakrika tomater som blev pricken över i i kvällens mozzarella-sallad.

 

Sedan var det dags att ta itu med midsommartårtan. Botten är typ sockerkaksbotten med mixad mandel.

 

Delade den i tre delar.

 

Kokte rabarber och socker som mixades och förvandlades till en lent, syrlig rabarbercurd.

Gjorde också vit choklad-ganache som sedan vispades upp. Två i natt var tårtan färdigmonterad. Mått den bli ätbar nu. 😉 Ska spackla den med ett tunt lager grädde och toppa den med mer jordgubbar idag.

 

Paketet från Wakakuu hämtades ut och jag testade kuliga plagg. Men mer om det imorgon, för nu måste jag fixa till mig inför dagen och förbereda midsommarbuffén vi ska ha till lunch.

Ha en riktigt fin midsommar! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.