ANNONS:

Tips när du ska välja solglasögon utan att ta reda på ansiktsformen

tips välja solglasögon

Jag fick en förfrågan från en läsare om att tipsa om snygga solglasögon. Det var ett tag sedan, men bättre sent än aldrig, tänker jag. Passar på att tipsa idag när Boozt ger minst 30% rabatt på ALLA solglasögon – spana in dem här!

Direktlänkar: 123456789101112 (pris från 350 kr)

Det här med att välja glasögonbågar och solglasögon kan vara lite knepigt. Många stylister utgår ifrån ansiktsformen, men jag tycker det kan vara för svårtolkat för de flesta. Ofta uppmanas det att man ska stå vid spegeln och rita med läppstift för att få fram ansiktsformen, men jag tycker inte det känns värdigt eller ens fungerar bra. 😉 Därför tänker jag dela med mig av mina bästa tips som förhoppningsvis gör det lite lättare för dig att välja rätt. 🙂

Tips när du ska välja solglasögon!

  1. Jag tänker mig att glasögonbågar kan ge två tydliga effekter. I den vänstra kolumnen ser du solglasögon som ger ansiktet ett lyft uppåt och i kolumnen längst till höger ser du glasögon som drar neråt. Testa bågar från dessa olika kategorier för att analysera vad ditt ansikte behöver. Det är relativt lätt att se detta, särskilt om du tar bilder och jämför. Själv behöver jag upplyftande bågar och därför spanar jag inte ens in kolumn höger – jag vet att de inte passar mitt ansikte.
  2. I mittenkolumnen finns runda som egentligen varken lyfter eller sänker. Testa med mer fyrkantiga bågar för att se om du ska välja rundade eller fyrkantiga bågar.
  3. Solglasögon ska vara minst ett nummer större än dina vanliga glasögon (om du har sådana). Välj hellre för stort än för smått.
  4. Bocka dig fram och känn efter så att de sitter bra och så att de inte spänner på fel ställen.
  5. Se till så att ögonbrynen hamnar innanför glasögonen – detta gäller solglasögon och om du inte medvetet vill ha till exempel runda och små.

Lycka till och berätta gärna hur det gick!

2 Comments

  1. Kristin
    13 June 2018 / 15:30

    Tack, vilket bra och fint solglasögon collage. Det var jag som bad om det tidigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.