ANNONS:

Denna blogg använder automatiska affiliatelänkar.

Recept på rabarbermojito

Tyvärr fick jag inte till någon bild på den färdiga drinken, jag hade fullt upp med att blanda ;), men så här ser rabarbersirapen ut. Jag gjorde enligt Allt om Mats recept som du hittar här, men justerade lite så det skulle passa mig.

Rabarbersirap
7 rejäla rabarber
4,5 dl socker
1,5 dl vatten

Jag skalade och skar ner rabarbern och lät detta koka i ca 10 min. Därefter silade jag och pressade all saft i en ny kastrull. Lät sedan detta koka tills jag fick en simmig konsistens. För mig tog det ca 20 min på svag värme. Jag hällde över i en ren glasburk och placerade den i kylen.

Rabarbermojito
3-4 msk rabarbersirap
2-4 cl ljus rom
lite pressad lime
is
sodavatten
färsk mynta

Egentligen ska man muddla ingredienserna, men eftersom jag serverade i plastglas gjorde jag det enklare för mig och följde mitt recept här ovan. I med sugrör och ett paraply och servera på trädgårdsfesten eller grillpartyt.

Så här i efterhand inser jag att man skulle kunna gör det som ett bål – eller ännu enklare – hälla det i en dispenser. Heter säkert något annat men en sådan här som finns på denna bild:

1 Comment

  1. Caroline
    14 May 2018 / 13:25

    Åhh, det låter så gott!!
    Måste pröva detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.