ANNONS:

Läsarfråga: Ögonmakeup

min ögonmakeup

Fick denna kommentar:

Godkväll! Skulle du vilja skriva ett inlägg om din ögon makeup 🙂 Vilka produkter & märken du använder & hur du får till din kajal under ögat så fint 🙂 Blir aldrig snyggt när jag själv gör det, blir mer bara ett streck.. gärna tips på en fin vardags ögonskugga oxå 😍

Kram Johanna

Mitt svar:

Kan direkt erkänna att makeup inte är min starkaste sida, men jag ska berätta hur jag tänker kring ögonmakeup. När jag var tonåring hade jag svart kajal eller möjligtvis koboltblå som man ofta hade på 80-talet. Målade direkt på den undre vattenlinjen, det vill säga innanför fransarna. Idag hade det blivit för starkt för mig. Därför väljer jag en brun penna (som inte får dra mot rött) som blir mycket mildare, och jag lägger den utanför fransarna runt hela ögat så att inte ögonen förminskas. Duttar på den som små streck så det inte blir en helt rak linje. Sedan kan man välja att skugga den lite men om man väljer en kajalpenna i en inte för stark färg tycker jag inte det behövs. Sedan en volymgivande mascara och en brun ögonskugga. Gärna en ljus i ögonvrån och under ögonbrynen.

Innan jag börjar med ögonmakeupen grundar jag alltid med fuktgivande ögonkräm och därefter foundation eller concealer. Jag använder också Xlash för att få så långa fransar som möjligt. Ögonmakeupen är det som jag satsar på i makeupen, sedan kommer kindbenen genom att lägga skugga under och sist kommer läpparna som ofta får vara ljusa och glansiga.

 

ögonmakeup

Dessa produkter använder jag oavsett om det är vardag eller fest. Tar bara i lite mer med den mörka ögonskuggan när det är fest och använder mer rouge.

 1. BB-kräm med concealer i locket, Carita
  Min vardagsfoundation. Mjuk och fin så det passar runt hela ögat också.
 2. Volymmascara, Rodial
  Denna är min favorit just nu.
 3. Ögonskuggor, Hikari
  Kom med ett presskit (Lookfantastic augustibox) och har blivit en favorit.
 4. Applikator/pensel, Lookfantastic
  Kom också med presskit (Lookfantastic beautybox). Gillar att det är långt skaft.
 5. Brungrå ögonpenna, UNE
  Tyvärr har UNE slutat tillverkas så jag får se mig om efter ny brun penna. Har bara en kvar i lager. Svårt att hitta någon ögonpenna som ger tillräckligt med färg och inte drar för mycket mot rött.

That’s it! 🙂

1 Comment

 1. Johanna
  8 November 2017 / 14:08

  Tack för ditt svar & dina tips! ❤️ Investerade i en brun kajal från lancome idag så får vi se hur det blir 😄 Men blir säkert mkt bättre än svart på mig, då jag är ljus precis som dig. Ha en fortsatt bra dag! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.