Recension av dunjackan från Edc by Esprit

Det är dags att recensera den fjärde vinterjackan jag testat i år. Det är en billigare variant, men den kostar ändå några hundralappar över 1000 kr. Edc är en sorts underkollektion till Esprit. Priserna är något bättre, alltså billigare, och märket vänder sig till en något yngre målgrupp. Jag tror också att kvaliteten är något sämre jämfört med Esprit. Jag ser Esprit som ett typiskt märke i mellanprisklassen. Inte så billigt som H&M och Gina Tricot men inte heller så dyrt som designerplagg i den lägre prisklassen.

 

Kappan jag testar innehåller dun och färgen heter beige enligt produktbeskrivningen. Den finns också i svart, blå och mörkröd. Jag visste inte om det skulle vara en varm eller kall beige, och tyvärr visar det sig att den inte är varm i färgen, förutom det underbart mjuka off-white fodret som finns på krage och huva. Likadant foder finns oavsett färg på jackan.

 

Dragkedjan är sorgligt nog lite knagglig precis som ytterplagg i den här prisklassen kan förväntas vara, men jag tycker att den har två bra egenskaper; jag gillar passformen och den känns riktigt varm. Det är ingen tvekan om att det är en rejäl vinterjackan. Bältet i midjan går att använda men också att ta av vilket är super. Den är snygg vilket som, så låt din kroppsform avgöra om du använder bältet eller ej.

 

dunjacka esprit

Om färgen hade varit varm hade jag nog behållit den, och då hade jag knäppt bältet bak, så som på bilden här ovan. Jag har stl M på mig och tycker att storleken helt normal.

Här klickar du hem kappan!

2 Comments

  1. Anna
    2 October 2017 / 10:20

    jackan ser varm och skön ut! Din gröna barbour jacka, vet du om den fortfarande finns att köpa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.