Recension av ullkappan från Lauren Ralph Lauren

Nu ska jag recensera den svarta ullkappan från Lauren Ralph Lauren. Det blir den tredje vinterkappan/vinterjackan jag testar i år. Kanske blir det tredje gången gillt?

Jag köpte den här för 2995 kr hos Zalando. Märket är Lauren Ralph Lauren och jag förväntade mig därför en kappa av god kvalitet.

Storleken är nr 6 enligt Lauren Ralph Laurens eget storlekssystem och jag valde 38 när jag beställde. Kappan är av 70% ull, 20% polyamid och 10% kashmir. Ytstrukturen är väldigt fin och vittnar om gedigenhet. Inte varm som en dunjacka men varm. Klarar en inte alltför kall vinter. Ärmarna är inte för långa och längden trivs jag väldigt bra med.

Den har osynliga tryckknappar så den går att stänga hela vägen. Det minskar risken för att kalla vindar ska blåsa in. Fickorna är fint placerade i sidorna så de inte sticker ut eller tar plats.

På bilden ovan har jag kappan helt knäppt. Kragen är lagom hög och varm och kommer att förhindra att kyla kommer in den vägen. Den saknar dock huva så det är en varm mössa som gäller.

Min allmänna känsla är att det är en finare ullkappa med enkel och snygg design.

 

Här är jackan helt öppen. Många kappor ser inte så snygga ut oknäppta, det gäller framför allt omlottkappor, men den här blir väldigt fin även som oknäppt. Jag testar med tjock kofta under för det tycker jag är viktigt att det finns plats för.

 

Superenkel i modellen, som synes, vilket gör att den kommer att kännas aktuell i många år.

 

Kragen går att ha precis som du vill. Här ligger den ner.

 

Jag funderar på att behålla den då jag tycker om modellen, ser den som en långkörare och gillar den fina kvaliteten med mycket ull. Frågor?

Här klickar du hem kappan!

P.S. Senare idag ska jag hämta ut den betydligt billigare teddykappan från Asos.

2 Comments

  1. Anna
    26 September 2017 / 23:34

    jättefin! är också sugen på en kappa men behöver egentligen en riktigt tjock vinterjacka…

    • 27 September 2017 / 13:00

      Jag tänker att jag kör på en av varje. 🙈😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.