Jakten på varm vinterjacka

Jag tänkte ni skulle få följa med mig på jakten efter en ny, varm vinterjacka. Kommer att bli en del shoppingtips på vägen. Kravet är att den ska vara varm – det är viktigare än att den kostar under 1000 kr. Den får gärna gå ner över ändan och den ska helst inte vara svart. Gärna brun, beige eller olivgrön. Den får inte vara av äkta päls. Funderar på hur det är med dun och om det finns “djurvänliga” alternativ. Tanken är att den ska komplettera min varma vinterjacka från Barbour som har några år på nacken.

Jag har börjat kika på Outnet som är en outlet med designerplagg. Jackan på bilden är härligt olivgrön och ser varm ut. En nackdel dock att den inte går ner över ändan. Märket är Michael Michael Kors. Finns att klicka hem här.

 

Här är en beige ullkappa, också från Michael Michael Kors. Underbart snygg beige färg, men den kan bli för lång på mig och hur varm är den egentligen i den skånska blåsten som inte är att leka med? 😉 Finns att klicka hem här.

 

Här är en svart ullkappa i duffelmodell. Älskar dufflar! Dock är den svart vilket jag tänkte försöka undvika och hur varm är den? Märket är Coach. Finns att klicka hem här.

 

 

Här är ännu en beige kappa av ullblandning. Lite duffel-lik. Ser kanske inte så varm ut, eller vad säger du? Märket är Carven och den finns att klicka hem här.

Vilken av dessa fyra alternativ röstar du på?

2 Comments

  1. B-M
    10 September 2017 / 17:57

    Jag har en kappa (typ mellansäsong, inte riktigt tjock) från “Save the duck” , den är riktigt snygg och hade den hela förra vintern som inte var speciellt kall här där jag bor. Kommer inte att köpa dun mera….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.