ANNONS:

Ny foundation från Clinique: Even Better Glow light reflecting makeup

Jag brukar inte tigga om pressprov men när jag fick pressmeddelande om Cliniques nya foundation Glow light reflecting makeup kunde jag inte låta bli. Idag damp pressprovet ner i min brevlåda. Jag ska testa nyansen Ivory. Det finns 30 olika nyanser att välja mellan.

 

Vad är det då som är så speciellt med den här makeupkrämen? Jo, jag fastnade för att den är ljusreflekterande och hjälper till att ge ett glow, direkt och efter en tids användning utan makeup, men inte gör en blank. Som tonåring på 80-talet sitter det i att blank panna är något av det värsta som kan inträffa. 😉 Som en liten anekdot kan jag berätta att Clinique räddade mina finniga tonår med foundation Stay True.

 

Nyckelingredienser i denna makeupkräm är C-vitamin som ska ljusa upp, vitamin A som ska skydda mot oxidativ stress och salicylsyra som ger mild peeling. Salicylsyra förebygger också finnar vilket jag uppskattar. Min hud kan vara känslig för vissa foundations som täpper till det lilla minsta.

Formulan är ganska rinnande och lätt att applicera och flaskan innehåller 15 ml. Rekommenderat pris i Sverige är 340 kr men Nordstrom säljer för 240 kr här. Jag återkommer med recension när jag testat mer ordentligt. Efter en snabbtest ovanpå min BB-kräm verkar den lovande! 🙂

2 Comments

  1. 9 September 2017 / 08:05

    Måste spana in denna tack för tipset kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.