ANNONS:

Testade ny maträtt: Gratäng med torsk, palsternacka och soltorkade tomater

Igår tog jag vad som fanns i kylen och frysen för att snabbt få ihop till en lunch. Det blev lyckat så jag delar med mig av receptet. Det är en mild och krämig gratäng med god smak av soltorkade tomater.

Gratäng med ugnsbakad palsternacka, torsk och soltorkade tomater, 2-3 personer

1 pkt fryst torsk
3 stora palsternackor
1 gul lök
1-2 dl grädde
1 påse Delian soltorkade tomater (kommer från denna box)
riven parmesan
salt, citronpeppar

Skiva palsternacka och lök och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olja och salt, och rosta i ca 15 minuter i 225°C. Häll över grädden, lägg på soltorkad tomat, lägg på torsken i bitar, krydda med salt och citronpeppar och riv över lite parmesan. In i ugnen i ytterligare 10-15 minuter beroende på hur tinad fisken är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.