ANNONS:

Inskolning av tvillingar


Foto: En flera år gammal bild.

Idag tog jag över inskolningen av tvillingarna. Skolan börjar om ett par dagar så vi tänkte att det var smart att börja skola in på fritids några dagar innan. Det är ju en hel del nya rutiner och mycket större skola än de är vana vid (gick tidigare på en liten Montessori-förskola).

Vi har valt att sätta dem i samma grupp/klass, men är inte främmande för att de ska gå olika klasser längre fram om det skulle visa sig vara bättre. Det får ju ske i samråd med skolan. En del tror att det alltid är bättre att per automatik sära tvillingar, men det gäller att anpassa vad som är bäst för just det enskilda tvillingparet. Det kan också vara en trygghet att inte behöva dela på sig om de inte själva vill, och det kan vara jättebra att dela på dem om de på något sätt hämmar eller stör varandra. Tvillingar jämför precis allt, så om det visar sig att en tvilling till exempel presterar mycket bättre än den andra, kan det också vara bra att dela.

Fick ihop en timmes jobbtid idag så det blir till att sitta framför datorn ikväll, men dagen känns lyckad och det är det viktiga. Vågar inte boka in några viktigheter denna veckan, men nästa vecka räknar jag med att jag kan det.

Och det är ju superlyxigt att min äldsta numera kan ta sig till skolan själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.