ANNONS:

Guide: Är du varm eller kall i dina egna färger?

Här är en enkel guide så att du själv ska kunna bedöma vilken grundton du har – om du är varm eller kall i dina egna färger, eller kanske neutral. Anledningen till att du vill veta om du är varm eller kall är att det blir mycket lättare att veta vilka färger du passar i. Om du använder färger du passar i ser du mycket fräschare och piggare ut, och särskilt när du börjar få fina linjer i ansiktet får val av färg stor effekt.

Varma personer ska ha varma färger och kalla ska ha kalla. Det är en bra grundregel att gå efter. Skulle det visa sig att du varken är särskilt varm eller kall räknas du som neutral och ska då helst ha färger som är mer neutrala och undvika de färger som är för varma eller för kalla.

Du har förmodligen redan nu en ganska bra uppfattning vilka färger du absolut inte brukar kunna ha och vilka du ser fantastisk ut i. Det kan vara en bra början att bedöma om dessa färger är kalla eller varma, se gärna färgerna här nedan.

Om du är kall

Huden är rosig eller blåtonad och ådrorna är blå på handleden. Silvrigt passar dig bra. Håret kan vara blont, brunt, svart, askigt eller silvrigt men aldrig med röda reflexer.

Enligt årstidssystemet tillhör sommar och vinter den kalla färgskalan.

Testa att drapera dig med kläder och tyger du har hemma och du kommer att upptäcka att svart, kritvitt, ljusrosa, cerise, pastellrosa och silvrigt är snyggare på dig än brunt, gräddvitt, beige, limegrönt, aprikos och guldigt. Ofta får brunt rouge dig att se smutsig ut. Ställ dig framför spegeln och gärna i dagsljus men inte i direkt sol. Ta bilder så att du kan jämföra.

Exempel på kändisar som är kalla är drottning Silvia, Courteney Cox och Sarah Jessica Parker.

Exempel på kalla färger som passar dig som är kall i dina egna färger:
kalla färger

Om du är varm

Huden är gul, oliv eller persika och dina ådror på handleden är gröna. Guldigt smälter in bra med dina egna färger. Vanliga hårfärger hos varma personer är jordgubbsblond, röd, brun eller svart. Var du rödlätt som barn är du varm i dina färger.

Enligt årstidssystemet tillhör vår och höst den varma färgskalan.

Testa att drapera dig med kläder och tyger du har hemma och du kommer att upptäcka att brunt, gräddvitt, beige, limegrönt, aprikos och guldigt är snyggare på dig än svart, kritvitt, ljusrosa, cerise, pastellrosa och silvrigt. Ställ dig framför spegeln och gärna i dagsljus men inte i direkt sol. Ta gärna bilder så att du kan jämföra.

Exempel på kändisar som är varma är Gwyneth Paltrow, Julia Roberts, Jessica Alba och Nicole Richie.

Exempel på varma färger som passar dig som är varm i dina egna färger:
varma färger

Om du är neutral

Om du inte passar mycket bättre i kalla färger än varma, är du förmodligen neutral. Det innebär att du har ungefär lika mycket varmt som kallt pigment.

Exempel på kändisar som är neutrala är Madonna och Kylie Minogue.

Exempel på neutrala färger som passar dig som är neutral i dina egna färger:
neutrala färger

Summering

Kalla personer har blå ådror på handleden och passar fint i silver och kalla färger som svart, vitt, pastellrosa och cerise.
Varma personer har gröna ådror på handleden och passar fint i guld och varma färger som brunt, beige, aprikos och limegrönt. Är du rödhårig eller var rödlätt som barn är du varm i färgerna.
Neutrala personer har lika mycket varmt som kallt och passar bäst i neutrala färger.

Kalla respektive varma färger:

kalla färger varma färger

Ser du skillnad?

Denna guide är tidigare författad av Käthe Nilsson för Stylistonline.nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.