ANNONS:

Fick ett infall och gjorde en garderobsrensning

 

I förrgår kväll fick jag ett infall och började rensa garderoben. Blev less på att jag inte hade någon överblick på innehållet. Och vet man inte vad man har blir det inte så inspirerande att få till snygga outfits.

Passade på att testa gamla shorts och kjolar.

Från vänster till höger: Isabel Marant, Acne, Gina Tricot, Zara, H&M och H&M. Dessa behålles i garderoben och kan förhoppningsvis användas när vädret blir somrigt på riktigt.

Testade skor samtidigt som synes på bild nr 5. Det gäller att vara effektiv. 😉 De guldiga kommer jag att använda i år, och de höga sparas till ett annat år.

Så här gjorde jag garderobsrensningen:

 1. Ut med precis allt.
 2. Testa, testa och testa.
 3. Bort med sådant som inte passar, inte känns bekvämt, känns trist, är i fel säsong eller som jag tröttnat på.
 4. Först in med plaggen jag inte vill vara utan.
 5. Och så de plagg som passar snyggt till och som jag gillar.
 6. Klart!

 

Efter rensningen. Det är mer som ska sorteras bort men jag har kommit en bra bit på vägen.

Nästa steg är att ta fram “kapslar” med plagg där allt passar ihop. Det underlättar när jag snabbt vill hitta outfits. Det får bli ett annat inlägg om garderobskapslar om det finns intresse. Hojta till i så fall. 🙂

8 Comments

 1. B-M
  5 July 2017 / 11:33

  Tycker det skulle vara intressant med en analys av vilka plagg som man använder mer än en säsong! Vinterkappor, ja, men annat? Ockh varför / varför inte hänger plagget med? Hälsar en som har för mycket i garderoben men för litet att ha på mig…;)

 2. 5 July 2017 / 12:10

  Bra ide att rensa gardetoben ibland. För det är ju så att det blir bättre överblick och lättare att hitta vilket skapar snyggare kombinationer och mindre stress.
  Nyfiken på att höra om garderobskapslar.

 3. Johanna
  5 July 2017 / 18:35

  Tack vare dig har jag idag städat ur min garderob & sorterat bort 2 kassar med kläder 😄 Har massor av kläder men ändå inget att ha på mig 🙄 Hur ska man tänka när man handlar så att det inte blir så? Kram Johanna

  • 5 July 2017 / 19:21

   Kul att höra! 🙂 Jag tror det tillhör modeintresset att det blir lite fel ibland. Det är ju svårt att sia om framtiden och veta exakt vilka plagg man kan tänkas vilja ha på sig. Man kanske börjar på ett jobb där den korta kjolen inte passar. Eller blir gravid så att kläderna inte passar efteråt. Och så vidare. Så jag tänker mig att det är mänskligt att det blir så. 🙂

  • 5 July 2017 / 20:10

   Dels kan man ju fota det som finns i garderoben och sedan kolla på det vid köp.
   Dels kan man på vissa orter hitta “lånegarderober” för speciella och tillfälliga kläder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.