Recept på min omelett med svamp, tomat och parmesan

recept omelett svamp parmesan tomat

Omelett är något jag återkommer till i perioder. Den senaste veckan har vi ätit det två gånger och kanske blir det en ny redan idag. Gårdagens blev god och var så enkel att göra – här kommer receptet.

Svampomelett med körsbärstomater och parmesan, 1 person

Omelett
3 ägg
3 msk vatten
Salt efter behag

Fyllning
Skogschampinjoner, skivade
Körsbärstomater, delade
Riven parmesan
Basilika
Svartpeppar
Salt

Jag blandar snabbt ihop omelett-smeten så att den är klar. Steker svampen riktigt knaprig på hög värme, pepprar och saltar, sänker och häller på omelettsmeten. När den börjar stelna lägger jag direkt i tomater, basilika och parmesan som får bli varmt medan omeletten för en gyllene yta undertill.

Stjälper upp den dubbel på en tallrik och äter genast. Lika perfekt morgon, middag och kväll! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.