Omelett är något jag återkommer till i perioder. Den senaste veckan har vi ätit det två gånger och kanske blir det en ny redan idag. Gårdagens blev god och var så enkel att göra – här kommer receptet.
Svampomelett med körsbärstomater och parmesan, 1 person
Omelett
3 ägg
3 msk vatten
Salt efter behag
Fyllning
Skogschampinjoner, skivade
Körsbärstomater, delade
Riven parmesan
Basilika
Svartpeppar
Salt
Jag blandar snabbt ihop omelett-smeten så att den är klar. Steker svampen riktigt knaprig på hög värme, pepprar och saltar, sänker och häller på omelettsmeten. När den börjar stelna lägger jag direkt i tomater, basilika och parmesan som får bli varmt medan omeletten för en gyllene yta undertill.
Stjälper upp den dubbel på en tallrik och äter genast. Lika perfekt morgon, middag och kväll! 🙂