Bildkavalkad: Ljusfärgning av hårbotten med violetta pigment (Mood 102 Pärlblond)

farga haret6
För 5-6 veckor sedan ljusfärgade och blonderade jag utväxten. Igår kväll kände jag att det var dags att göra något åt utväxten igen. Mood 102 Pärlblond ljusfärgar upp till tre steg vilket gör att hårbottnen får en perfekt ljushetsgrad.

Detta är vad jag använde vid ljusfärgningen:
Mood Pärlblond 102 65 kr
Matrix So Silver schampo med violett pigment 139 kr
Pensel 35 mm bred 19 kr
Skål 35 kr

Allt ovan är inköpt hos Lyko som när detta inlägg skrivs ger 10% rabatt på nästan allt med rabattkod 10LY.

Det går åt en halv Mood Pärlblond 102 när jag ljusfärgar hårbottnen. Silverschampot går det bara åt lite, lite av och skål + pensel återanvänds vid många blonderingar/färgningar. Det blir med andra ord otroligt prisvärt att fixa utväxten hemma. Jag uppskattar priset på under 50- eller 100-lappen beroende på hur jag räknar. Tidsmässigt sparar jag också. Detta tar max en timme totalt.

 

farga haret7
Jag har som sagt investerat i en skål och pensel. Det gör det smidigt att blanda halva mängden och eftersom penseln är spetsig i handtaget går det lätt att dela till benor.

 

farga haret8
Jag stör mig på att det inte medföljer något violett pigment som man kan blanda i om man vill. Jag la i lite Matrix So Silver istället som har violett pigment. Detta för att neutralisera gula pigment som syns vid ljusfärgning. Jag har ganska mycket röda pigment i mitt hår.

 

farga haret10
När jag blandade blev det blev så här. Precis den färg jag vill ha.

 

farga haret9
Penslade i nästan hela hårbottnen bena för bena och lät verka i 30 minuter. Sköljde sedan ur och hade i efterbehandlingen med arganolja i 2 minuter.
farga haret12
Utväxten är perfekt dämpad.

Kommer att blanda i silverschampo hädanefter för att slippa behöva efterbehandla med det efteråt. Eller så letar jag upp något inköpsställe där det går att köpa violett pigment i pulverform.

Lycka till med din ljusfärgning och berätta gärna hur det gick! 🙂

4 Comments

 1. C
  9 January 2018 / 18:12

  Snyggt!

 2. Anna
  9 March 2018 / 11:56

  Sitter med mitt mellan-mörkblonda korta hår och samlar mod till att prova Moods pärlblond. Har provat att bleka/blondera hemma några gånger förut med andra märken. Resultatet blir i princip alltid kanariefågel… Mood har jag aldrig provat förut. Törs jag?! Jag har bra silverschampo hemma. Det har du alltså blandat i själva färgblandningen och penslat i håret, och låtit sitta i hela verkningstiden?

  • 10 March 2018 / 00:57

   Om du spanar in mina förebilder, är ditt hår mörkare än mitt eller inte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.