Det finns snygga plagg i större storlekar – men ingen köper

hmnytt10

Jag ser, läser och hör om många fler idag som kräver större storlekar på kläder och samtidigt att plaggen inte ska vara trista eller tantiga. Så långt förstår jag. Bara för man är 25 år och kraftigt överviktig vill man inte ha tantkläder, kan jag tänka mig.

Det är kläderna som ska anpassas efter kroppen.

Och jag instämmer också i att det självklart ska finnas kläder i alla storlekar. Vi blir allt fetare och folk kommer inte att gå ner i vikt för att passa ett visst klädesplagg. Det är kläderna som ska anpassas efter kroppen.

Men samtidigt kan jag inte låta bli att fundera över varför alla större storlekar hos H&M t. ex. finns kvar, medan de mest vanliga storlekarna går åt först. Det är ju något som inte stämmer. Är efterfrågan av större storlekar överskattad? Det finns ju inget affärsmässigt skäl till att inte producera kläder i större storlekar om det finns en affär i det.

Upplys mig gärna för jag får inte ekvationen att gå ihop!

P.S. Ellos har smygstartat sin rea – du hittar den här –  och där upplever jag omvänt problem. Jag ser inte alla normalstora plagg för alla plus size-plagg. Är det för att fler plus size-plagg måste reas ut…

4 Comments

 1. Sara
  1 June 2017 / 15:04

  Nu vet ju inte jag vad du menar med stora/udda storlekar men HM’s 44 är då inte att tänka på som stor… Sen är det ju så att eftersom det finns ganska få plagg i 46 (som är HM’s största storlek i vanliga sortimentet) tröttnar man ju på att leta igenom hela butiken i jakt på något snyggt så det kanske är fler än jag som nästan gett upp normalsortimentet på HM. Kollar du HM på nätet är nästan alla 46 och XL slutsålda. Ang Ellos så är många plagg på tjockisavdelningen (jo, jag tycker jag får säga så eftersom jag själv handlar där till och från) asfula och gjorda för tanter som vill ha tält. Tacka vet jag Lindex som har delar av vanliga sortimentet i större storlekar.

  • 1 June 2017 / 20:03

   Jag tänkte från XL och uppå. Finns det något kvar är det oftast XS och XL.

   OK, då borde de göra mindre av XL och mer av XXL typ?

 2. B-M
  1 June 2017 / 16:04

  Jag tycker att XS är det som oftast finns kvar på rea, medan 40-42 som jag drar ofta är slut….

  • 1 June 2017 / 20:00

   Ja jag upplever också att XS finns kvar. Och 44/46.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.