ANNONS:

Allergitester du kan göra hemma

Det här inlägget är reklam i samarbete med Apotek 365.

allergitester
Visste du att du kan göra en hel del allergitester hemma? Det är ett snabbt sätt att kolla själv innan eller under tiden du står i kö till sjukvården. Du kanske misstänker att du är allergisk mot katt eller kvalster och vill få det bekräftat. Så att du vet om dina symptom kan bero på en viss allergi. Med ett allergitest från Apoteket 365 kan du få svaret svart på vitt om du är allergisk eller inte.

Det finns i dagsläget många egentester och med allergitester kan du ta reda på om du är allergisk mot till exempel jordnötter, katt, kvalster, ägg eller mjölk. Det finns också ett test som kallas Allergitest Total som mäter allt IgE i ditt blod. IgE är en förkortning av immunoglobulin av typen E som din kropp producerar om du är allergisk mot något. Detta leder bland annat till att histamin frisätts. Det är histamin som kan ge upphov till nästäppa och eksem.

Med min kemistbakgrund kan jag ibland bli otroligt sugen på att labba, särskilt när jag suttit för mycket framför datorn och vill göra något mer handgripligt. Egentesterna får i dagsläget stilla mitt labb-behov. 😉

De olika allergitesterna Apoteket 365 erbjuder:

Allergitest Total
Testar om du är allergisk – inte mot exakt vad. Ett snabbtest som är bra att börja med för att sedan gå vidare med de andra mer specifika testerna. Du sticker dig själv i fingret, tar ett så kallar kapillärprov, och utför testet på ditt blod.
Pris: 169 kr

Allergitest Jordnötsallergi
Testar om du är allergisk mot jordnötter. Jordnötsallergi är en av de vanligaste födoämnesallergierna och det verkar ökar. Du testar på ditt blod. Tillförlitligheten är 98,3%.
Pris: 169 kr

Allergitest Kattallergi
Testar om du är allergisk mot katt. Visste du att var tionde svensk är allergisk mot katt? Lite av ditt blod är det enda som behövs, sedan vet du om du är allergiskt mot katt eller ej. Tillförlitligheten är 97,7%.
Pris: 169 kr

Allergitest Äggallergi
Med detta test tar du reda på om du är allergisk mot ägg. Det är blodprov för detta också, precis som de andra allergitesterna. Tillförlitligheten är 97,7%.
Pris: 169 kr

Allergitest Dammallergi
Det är egentligen inte själva dammet du kan bli allergisk mot utan kvalstrens avföring. Med detta test tar du genom ett blodprov reda på om du har kvalsterallergi. Tillförlitligheten är 97,7%.
Pris: 169 kr.

Allergitest Mjölkallergi
Med detta test kan du ta reda på om du är mjölkallergiker. OBS! Mjölkallergi ska inte blandas ihop med laktosintolerans. Mjölkallergi är en allergisk reaktion på mjölkproteinet medan laktosintolerans är en överkänslighet mot mjölksockret. Mjölkallergi är allvarligare än laktosintolerans och kräver en totalt mjölkfri kost. Detta test utförs också på ditt blod och tillförlitligheten är 97,7%.
Pris: 169 kr.

Misstänker du att du är allergisk mot något och vill köpa ett egentest? Glöm inte att ange rabattkoden TEST15 som ger 15% rabatt på hela sortimentet hos Apoteket 365 t.o.m. den 31 augusti 2017.

Det här inlägget är reklam i samarbete med Apotek 365.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.