Recension av Clinique Blend it yourself BIY med före- och efterbilder

clinique biy1
Igår fick jag hem Cliniques nya foundation som jag beställde härifrånBlend It Yourself BIY. Det är en koncentrerad foundation som blandas droppvis med din ordinarie dagkräm. Visst låter det spännande? Jag var helt enkelt tvungen att testa! Den är inte speciellt dyr heller; 10 ml kostar 335 kr. Den säljs hos bl. a. Grand Parfymeri och Eleven.
clinique biy2
Så här ser den ut. Som en vanlig foundation men lite mindre eftersom den innehåller 10 ml. Du blandar 1-3 droppar i din dagkräm för att få den täckningsgrad du önskar. Det var smidigt att droppa och mixa i handflatan. Jag valde att testa med med min standard-dagkräm Decleor Hydra Floral som ger fukt.

 

BIY fore och efter

Jag tog bilder före, efter och med annan makeup – det sista alternativet i två olika ljus.

Jag brukar få ha ganska ljusa foundations, men kanske inte den allra, allra ljusaste. Därför valde jag den näst ljusaste av de fyra som finns att välja mellan; 115. Jag upplever den som ganska gul när jag blandar den men på huden smälter den in bra. Jag tror jag lyckades pricka rätt färg.

Jag tycker det är en otroligt spännande produkt och gillar den skarpt efter bara detta första test. Den ger inte ett pudrigt intryck och sätter sig inte i fina linjer. Ska testa den med olika typer av ansiktskrämer för att se vilka olika typer av effekter som går att få till. Jag kommer direkt att ersätta min nuvarande BB-kräm från Carita med denna.

Saker jag vill testa och möjligheter jag ser med Clinique Blend It Yourself:

 • Mixa med olika ansiktskrämer för olika effekt
 • Blanda direkt med ansiktskrämen och lägga på utan att ha någon fuktkräm under
 • Lägga på i flera lager – det verkar funka fint att kunna lägga på ännu ett lager inför kvällsmakeup t. ex.

Vill du också testa den? Här finns den att klicka hem!

2 Comments

 1. 23 March 2017 / 20:29

  Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta en bra grund då det alltid blir torrt på vissa ställen. Typ näsa så tror du att det skulle funka för mig att blanda med en fuktgivande foundation?

  • 23 March 2017 / 21:16

   Har du testat att lägga på olja + fuktkräm på dessa ställen innan foundation? Eller fuktmask innan? Eftersom du kan blanda med vilken kräm du vill borde det funka. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.