ANNONS:

Skulle snart kunna kalla mig flexitarian

flexitarian1
I lördags kväll avnjöt jag en biff på gott bröd med stekt lök (gul + röd), ruccola, varm tomat och färdigköpt bea. Pannacotta till efterrätt. Det är är typisk mat jag gillar – rött kött och bea. Herregud, vad jag njuter av det. Gärna ett glas rött till. Och jag tänker inte alls dra ner på det röda köttet. Är övertygad om att jag får rätt om 10 år eller så – att det visar sig att rött kött faktiskt har sina fördelar. Precis som det var med smör/olja när jag växte upp. Nu har jag aldrig gillat smör på mackan men annars har jag inte haft något emot det.

 

flexitarian2
Till lunch igår njöt jag av mina nya favoritvegofavorit – vegetariska biffar med hasselnötter från Risentas mix, ruccola (var tvungen att äta upp den innan den blev dålig ;)) och ugnsbakad squash. Njöt lika mycket av detta som av biffen dagen innan.

Jag är nog på väg att bli flexitarian och just nu äter vi vegetarisk en gång per vecka. Kan rekommendera det varmt.

Och du, dra inte ner på biffens storlek när du väl äter en – njut istället. Variation är det bästa men du behöver inte variera inom samma måltid på exakt samma sätt varje gång.

Nu finns det till om med Flexitarian-matkassar (länken går till min Hittabox-sajt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.