ANNONS:

Recept på wok med kyckling, kål och svamp

wok-kyckling-kal-svamp
En läsare efterlyste receptet på woken jag bloggade om här. Jag har gått efter Pauluns recept i boken Fastfood men helt skippat gojibär (gillar inte russinlika saker i maten) och har inte vägt upp mängderna. Jag har också ändrat tillvägagångssättet till viss del och använt färsk blomkål.

Recept på kycklingwok för 3 personer
3 kycklingfiléer, strimlade eller mindre bitar
1/2 stort blomhålshuvud
1/2 väldigt litet vitkålshuvud
2 väldigt stora skogschampinjoner
sesamfrön
1/2 röd chili
3 vitlöksklyftor
Några msk japansk soja
1-2 msk sesamolja
Salt & svartpeppar

Först förstekte jag strimlad vitkål och blomkål för jag tycker det behöver lite stektid för att bli gott, särskilt vitkål. Sedan lade jag upp det på en tallrik. Fräste finhackad röd chili, vitlök och sedan i med kycklingen som nästan fick steka klart. I med skivad svamp och sesamfrön. När detta är klart lägger jag i kålen igen och värmer lite. Smaksätter med soja, salt och peppar. Klart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.